Bölümümüz Misyon Ve Vizyonu

Misyon

Bölümümüz; etik değerlere bağlı kalarak bilgiyi kullanan, problem çözme becerisine sahip ve bu beceriyi gerçek hayata aktarabilen, çağın değişimlerine ayak uyduran, araştırmacı, yenilikçi, paylaşımcı, girişimci, üretken, eleştirel düşünen, teknolojik gelişmeleri izleyip bundan faydalanabilen, kendine güvenen, her aşamada etkin görev ve sorumluluk üstlenen Matematikçiler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Vizyon

Bölüm vizyonumuz; temel matematik anlayışına sahip güncel sorunlara çözümler getirebilen, sürekli gelişime ve değişime açık mezunlar yetiştirmek, yaptığı araştırmalarla bilim dünyasının günümüzde ve gelecekte karşılaşabileceği problemleri çözebilmelerine imkan verecek altyapıyı hazırlamak ve bilim dünyasına katkı sunabilecek öncü bir bölüm olmaktır.

Hedefleri

Bölümümüz; öğrencilerine vereceği eğitimle sorumluluk ve görev bilincine sahip bir birey olma inancı yanında, bilimsel etik değerlere bağlı, çağdaş, yenilikçi, yaratıcı, disiplinli, bilgilerini sürekli yenileyen, çağın gerektirdiği teknolojik tüm bilimsel bilgilerle donanmış, teknolojik gelişmeleri takip eden, uygulayan nitelikli matematikçi sayısını arttırmayı hedeflemektedir. Bu hedeflerini, bölümün, kendi alanlarında uzman, saygın ve bilgilerini sürekli güncelleyen akademisyen kadrosunu, üniversitemizin 27 yıllık geçmişi ile birleştirerek gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır. Öğrencilerini; eğitimleri süresince akademisyenleri tarafından verilecek ve yönlendirilecek bilimsel sempozyumlar, seminerler yanında sosyal faaliyetlerle toplumun her alanında kendini yetiştirmiş, özgüvene sahip bireyler olarak topluma kazandırmayı hedeflemektedir.

Değerleri

Bilimsel ve etik değerlere bağlı,

 Cumhuriyet değerlerine bağlı,

 Ülke sorunlarına duyarlı ve girişimci,

 İnsana ve çevreye saygılı,

 Akademik özgürlük,

 Öncü, çağdaş, yenilikçi ve katılımcı,

 Öğrenci merkezli ve şeffaf,

Yaşam boyu öğrenmeye teşvik,

 Çalışmayı ve üretimi destekleyen,

Sürdürülebilir kaliteye sahip olmak.

Son Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2019, Pazartesi