2023 YKS Aday Öğrenci

Matematik Bölümünde,

6 Profesör, 4 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Araştırma Görevlisi Doktor ve 1 Öğretim Görevlisi olmak üzere toplam 12 akademik personel ve 1 idari personel görev yapmaktadır. 

- İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulanmaktadır.

-Bölüm 8 (sekiz) yarıyıldan oluşan 4 (dört) yıllık eğitim-öğretim modeline sahiptir. Bu süre boyunca teori ve uygulama dersleri eş zamanlı olarak yürütülmektedir. Bölümde ayrıca, zorunlu veya isteğe bağlı staj eğitimi vb. gibi öğrenim modeli bulunmamaktadır. 

-Eğitim-öğretim süresi boyunca serbest kıyafetlerle devam edilmektedir.

-Eğitim-öğretim süresi boyunca sarf malzeme veya araç-gereç gideri bulunmamaktadır. Sınav hizmetlerinde ise öğrencilerden ilave hiçbir ödeme veya malzeme temini yapılmamaktadır.

- Matematik Bölümünde 100 ila 120 öğrencinin rahatlıkla ders alabileceği toplam 5 adet derslik bulunmaktadır. Bu dersliklerde bilgisayar ve projeksiyon sistemleriyle birlikte teknolojinin tüm imkanları kullanılmaktadır. Öğrenciler ders aralarında ve bitiminde, gerek beslenme gerekse dinlenmeyi sağlayan Fen-Edebiyat Fakültesi kantininden faydalanmaktadırlar.

Matematik Bölümü, öğrencilerimizin matematik ve bilgisayar becerilerinin gelişmesi için gördüğü Temel Bilgisayar, Bilgisayar Programlama derslerinin planlı uygulamalarının yapılabildiği öğrenci laboratuarlarına sahiptir. Bu laboratuarlar gerektiğinde diğer bölüm ve fakültelerin ihtiyacına yönelik olmak üzere hizmet vermektedir.

-Bölüm, Kütahya şehir merkezine 10 km uzaklıkta bulunan Evliya Çelebi Yerleşkesindeki Fen Edebiyat Fakültesi içinde  bulunmaktadır. Çok sayıda öğrencinin eğitim-öğretim hizmetlerini aldığı kampüse ulaşım ise, sık aralıklarla ve şehrin hemen hemen her bölgesine Kütahya Özel Halk Otobüsleri ile kısa sürede gerçekleştirilmektedir.

- Öğrencilerin kısmi zamanlı çalışabilmeleri Üniversitemiz Rektörlüğünün ihtiyaç ve imkanları dahilinde tüm fakülte ve bünyelerindeki bölümlere/programlara uygun sayıda kontenjan ayırmasıyla gerçekleştirilmektedir. Bunun yanı sıra kampüs içinde ve şehir merkezindeki özel kurum ve kuruluşlarda da kısmi/yarı zamanlı çalışma olanakları mümkündür.

Son Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2023, Perşembe